Jak się robi kanapki?

Mogłoby się wydawać, że przyrządzanie kanapek jest równie proste jak gotowanie wody… Nic bardziej mylnego! Po pierwsze primo, wiemy już, że gotowanie wody wcale nie jest takie proste… Po drugie primo, przygotowanie kanapki wymaga od nas znacznie większego wysiłku zarówno fizycznego (ileż to skomplikowanych ruchów musimy wykonać, by zrobić zwykłą kanapkę), jak i psychicznego (dylemat „z czym by tu se zjeść kanapkę” jest znany każdemu z nas, co nie?).

W czym tkwi zatem klucz do osiągnięcia sukcesu w dziedzinie przyrządzania kanapek?

Poza sprawami oczywistymi, takimi jak posiadanie wszelkich niezbędnych składników (chleba, masła tudzież margaryny, no i czegoś, co na ten chleb położymy) oraz noża, ewentualnie deski do krojenia i/lub talerza, niezbędne są szczere chęci i zapał do zmierzenia się z tym arcytrudnym zadaniem.

Nie bez znaczenia jest również oczywiście motywacja, którą w tym przypadku stanowi najczęściej po prostu odczuwanie głodu lub świadomość, że ów głód pojawi się na kilka godzin w biurze, w szkole czy w pociągu dalekobieżnym.

Dobre? Który z tekstów przeczytasz jako następny?:

Ten wpis został opublikowany w kategorii Dziwne porady, Na zimno, Porady i oznaczony tagami , , , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>